Traži milionsku odštetu jer ga je odbila!


03.02.2023 14:23


Gospodin Kavšigan podneo je sudu u Singapuru dve tužbe protiv Nore Tan Šu Mei jer su, kako tvrdi, njeni postupci naneli štetu „njegovoj reputaciji“ i prouzokovali duševni bol praćen depresijom koja je iz korena promenila njegov život.



Kavšigan je jednu tužbu protiv gospođe Nore Tan Šu Mei podneo Prekršajnom sudu u Singapuru sa odštetnim zahtevom u iznosu od 17.000 dolara, zbog navodnog kršenja sporazuma o poboljšanju njihovog odnosa.


Drugi je podnet Višem sudu sa zahtevom odštete od 2,3 miliona dolara, zbog emocionalne traume koju je navodno pretrpeo pošto je saznao da ga ona smatra samo za prijatelja.

Tužba podneta Prekršajnom sudu je poništena, a zamenik predsednika suda je ovu tužbu ocenio kao zloupotrebu suda i dodao da sud neće biti saučesnik u Kavšiganovom „pokušaju da primora gospođicu Tan na vezu sa njim“.

Pozadina odnosa
Gospodin Kavšigan je prvi put upoznao Noru Tan na društvenim mrežama 2016. godine. Postali su prijatelji, ali su problemi počeli da se javljaju krajem 2020. godine, kada je došlo do „nesporazuma u pogledu toga kako vide svoju vezu“, kako stoji u sudskim spisima u koje je CAN imala uvid.

Ona je njega smatrala za prijatelja, ali je on nju doživljavao kao najbliskiju osobu. Pošto je došlo do verbalnih nesporazuma Nora Tan je zatražila da prorede svoje druženje.
Kavšigan je to doživeo kao „korak unazad u njihovoj vezi“ i nije želeo da prihvati njen zahtev. Na kraju joj je zapretio tužbom.

Savetovanje kod terapeuta
Nekoliko nedelja posle svađe, Noru Tan je pozvala žena koja se predstavila kao Kavšiganov terapeut i zamolila je da se pridruži konsultacijama sa njim.

Misleći da će to pomoći Kavšiganu da se pomiri sa realnošću, redovno je prisustvovala razgovorima sa terapeutom skoro godinu i po dana, ali je na kraju odustala jer je smatrala da su „besmislene i uzaludne“, a i sama više nije mogla da se nosi sa njegovim „nerazumnim zahtevima“.

Tužba i kontratužba
Na kraju je u proleće 2022. godine Nora Tan prijavila Kavšigana za uznemiravanje, na šta je on zapretio kontratužbom. U maju je prestala da komunicira sa njim pošto više nije mogla da se nosi sa njegovim nerazumnim zahtevima i nesposobnošću da uvažava njene lične granice.

Kada je Kavšigan podneo tužbu, Tanova je podnela hitan zahtev za zabranu prilaska i podnela odbranu i protivtužbu Višem sudu. Navela je da je bila žrtva uznemiravanja i da joj je on slao preteće poruke.

Prema advokatima Nore Tan, sud je naložio g. Kavšiganu da plati sudske troškove. A pretres pred Višim sudom zakazan je za februar.



Izvor: RTS
Foto: Pixabay