'Dodik je kamen oko vrata Srbiji!'


10.02.2023 08:51


'Milorad Dodik svojim potezima nanosi štetu prije svega Republici Srpskoj... Dodik je kamen oko vrata i Srbiji i njenom rukovodstvu...', kaže Jovanović. "Milorad Dodik svakim svojim potezom nanosi štetu prije svega narodu Republike Srpske i BiH, ali i Srbije. Sve što je Dodik uradio preteklih nekoliko godina je kamen oko vrata Srbiji i njenom rukovodstvu jer otežava njenu poziciju i nanosi joj štetu u odnosima sa saveznicima i prijateljima u svijetu, onima nejmoćnijim i najznačajnim, rekao je Milovan Jovanović, novinar i politikolog u emisiji MAT BN televizije.

"Pitanje Kosmeta i Republike Srpske ne mogu se povezivati jer to ide samo na vodenicu Kremlju, a od toga što radi Dodik interes ima samo Moskva", rekao je Jovanović.

"Interes Rusije je da ovo područje ostane trajno nestabilno, da ovdje nikad ne dođe do istinskog pomirenja i napretka i ulaska regiona, ne samo u NATO, nego ni u Evropsku uniju. Dodiku su interesi Putina i Rusije značajniji i važniji ne samo od interesa Srbije i svih njenih građana nego i od građana Srpske i BiH, ali i čitavog regiona", kategoričan je Jovanović.

On naglašava da Dodik u proteklom periodu nije uradio ništa za Srpsku, za privlačenje stranih investicija, nije smanjio nezaposlenost, odliv stanovništva i povećao plate i penzije.

"Dodik svakih mjesec dana trči kod Vučića u Beograd da prosi dodatne sredstva, pomoć i podsticaje za Srpsku jer nema novca za plate, penzije i infrastrukturne projekte", jasan je Jovanović.

Dodaje da je to zato što je Dodik čovjek koji gleda isključivo sopstveni interes i čovjek koji je u raljama Moskve.

"Sve što Dodik radi, radi primarno u interesu Rusije. Beograd mu dođe kao kasica-prasica. On računa na specijalne veze Srpske i Srbije. Računa da će, ko god da je na vlasti u Srbiji, uvijek pomagati Republiku Srpsku i izlaziti u susret njenim finansijskim zahtjevima", jasan je Jovanović.

"Interes Milorada Dodika je da Beograd stalno bude u živom blatu. Dodik tešku situaciju u kojoj se Srbija trenutno nalazi koristi da izvuče što većo korist za sebe i svoj režim", zaključuje Jovanović.Izvor: BN
Foto: BN