Đukanović još nije donio odluku da li će se kandidovati


19.02.2023 08:59


Đukanović je u razgovoru za DW najavio odluku u narednih nekoliko dana. - Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da još nije doneo odluku da li će se kandidovati na predsedničkim izborima 19. marta.

Đukanović je u razgovoru za DW najavio odluku u narednih nekoliko dana.

„Ja sam već 30 godina u političkom životu Crne Gore. Valjda onaj ko radi jedan posao tri decenije ima pravo da se oseti umornim i ima pravo na rezon da bi možda i za društvo bilo bolje da tu bude novi kandidat“, rekao je Đukanović u Minhenu, gde učestvuje na Konferenciji o bezbednosti.

Na pitanje šta bi savetovao Beogradu i Prištini za nastavak dijaloga, Đukanović je rekao da nema drugog puta do puta sporazuma.

"Sve druge ideje poput održavanja zamrznutog konflikta su zapravo u funkciji doktrine destrukcije prema Evropi i prema Zapadnom Balkanu kao evropskom regionu“, smatra Đukanović.

Naglasio je da je Crna Gora stoprocentno uskladila politiku prema Rusiji sa Briselom i da je uvela sankcije.

„Crna Gora nije neprijatelj Rusiji, Crna Gora je neprijatelj agresiji. Crna Gora je neprijatelj rušenju međunarodnog prava. Crna Gora je neprijatelj svim idejama kojim se želi ograničiti suvereni izbor budućnosti nezavisnim državama, u ovom slučaju Ukrajini“, rekao je Đukanović.Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug