Nove prijetnje novinarima: Pazite kuda hodate noću


10.03.2023 12:11


Damir Vukelić, pomoćnik direktora u OŠ 'Branko Radičević' u Banjaluci i nastavnik engleskog jezika zaprijetio je novinarima da pazimo kako hodamo po noći, i da nas treba biti strah. 



U jednoj od objava gdje se daje podrška nakon napada našem novinaru Nikoli Moraču i uredniku magazina Buka Aleksandru Trifunoviću, Vukelić je u komentaru prvo ponovio matricu koju je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao nakon napada da postoje indicije da su novinari sami sebi uništili auto.

– Ako ćemo sumnjičiti nekoga, onda naprije treba provjeriti Trifunovića gdje je bio, jer ova kozmetička oštećenja samo govore u prilog tome da ih je sam napravio. A i da nije, treba da bude srećan što se dosad glave nanosao – napisao je Vukelić.

 

Nakon toga, uputio je direktnu prijetnju novinarima da bismo se trebali zabrinuti kada hodamo sami po noći.

– Da sam na tvom mjestu, ja bih se prije zabrinuo da hodam noću (ili čak danju) i što stalno razmišljam da li mi je neko iza leđa. Dokle god se vi tako osjećate, dobro je – rekao je Damir Vukelić, nakon čega je izbrisao ovaj komentar.

 

Da je Damir Vukelić pomoćnik direktora OŠ “Branko Radičević” i nastavnik u istoimenoj školi, potvrdio nam je i direktor ove škole Siniša Rendić.

– Radi kod nas. Četiri sata je zaposlen kao pomoćnik direktora, a četiri kao nastavnik engleskog jezika – rekao je Rendić za Srpskainfo.

Dodao je da u svoje privatno vrijeme ko šta radi, on ne zna.

– Na poslu postoje pravila kojih se svi moramo držati – rekao je Rendić.

Podsjećamo, sve učestalije su krenule prijetnje ka novinarima, a posljednji u nizu je napad na imovinu našeg novinara Nikole Morače i urednika magazina Buka Aleksandra Trifunovića kada je nepoznati vandal oštetio i napravio veliku materijalnu štetu na njihovim automobilima.

(Srpskainfo) FOTO: VUKELIC.DAMIR/INSTAGRAM/SCREENSHOT



Izvor: Srpskainfo
Foto: VUKELIC.DAMIR/INSTAGRAM/SCREENSHOT