Semberci će većinski glasati protiv opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića


10.03.2023 14:10


- Ljudi koji su se dokazali kao nepotkupljivi, odgovorni i dosljedni poput Ljubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, daju nadu da se stvari u ovom društvu mogu promijeniti na bolje, kaže prvi čovjek Srpske demokratske stranke Milan Miličević. 



On očekuje da će stanovnici Bijeljine većinski glasati protiv opoziva gradonačelnika, kako bi Petroviću, koji se pokazao kao odgovoran čovjek koji želi da transparentno upravlja sredstvima budžeta, omogućili da radi, ostvari i realizuje projekte koje je obećao.

“Smatram da će Petrović nakon ovog pokušaja opoziva ostati gradonačelnik i da će nastaviti na način kako je zamislio da radi svoj posao u korist građana Bijeljine“, rekao je Miličević.

Poručuje da se i u teškim uslovima može i mora raditi.

„Jako je nezahvalna funkcija biti načelnik/gradonačelnik bilo koje lokalne zajednice kada nemate skupštinsku većinu. To značajno otežava rad i sve što ste zamislili i obećali ljudima kada su vas birali. Imate viziju kako treba da izgleda Bijeljina nakon vašeg mandata, ali onda dođite u situaciju da vam to ne usvaja skupština“, kaže Miličević.

On je istakao da u Republici Srpskoj nije lako biti opozicionar, te da su mnogo lakši drugi putevi, kako kaže, oni nečasni, a to je da se prodate.

„Ljubiša Petrović nije jedan od tih, kao što nisam ni ja, kao što nisu mnogi drugi i to nam daje nadu da se stvari mogu promijeniti. Ja nikad ne vjerujem u tu priču da nam može biti bolje sa ljudima koji nas vode posljednjih 17 godina, ne vjerujem u tu bajku da će se neko sad odjednom preobratiti, prosvjetiliti i početi raditi normalno i voditi nas ka Evropskoj uniji“, navodi Miličević.



Izvor: BN
Foto: Arhiv