CNN među najlepšim mestima na svetu izabrao i dva iz našeg komšiluka


15.03.2023 13:26


Medijska kuća CNN je u svojoj reportaži izdvojila najlepša mesta na svetu. Među najlepšim se nalaze i dva iz zemalja koje se nalaze u našem regionu, a u pitanju su Plitvička jezera u Hrvatskoj i Bled u Sloveniji.



CNN je predstavio listu 25 najlepših mesta na svetu. U svojoj reportaži oni otkrivaju koje su to prirodne lepote očarale njihove urednike i novinare, a sa posebnom pažnjom su pisali kakva se vodena rajska mesta nalaze na Balkanu.

 

Bilo je zaista nemoguće doneti jednoglasnu odluku o najlepšim mestima širom sveta. Ova lista je samo dobar početak za planiranje putovanja, navodi CNN. Najbolje od najboljeg podrazumeva listu spektakularnih destinacija širom sveta, u pitanju su bujne afričke šume, latinoameričke pustinje, vodena rajska mesta Balkana i gradovi na Bliskom istoku.

Za Bledsko jezero CNN navodi da ima svetlo plavu vodu u kojoj se ogledaju Julijski Alpi, u čijoj se sredini nalazi čuvena crkva smeštena na ostrvu. Bledsko jezero se poslednjim godinama razvilo u jednu od najpopularnijih destinacija u Evropi.

Za Hrvatsku CNN navodi da je već godinama poznata kao ultimativno evropsko mesto za odmor. Posebno se ističe lepota Nacionalnog parka Plitvička jezera, koji uživa status zaštićene prirode od 1949. godine. Na lokalitetu se nalazi 16 jezera povezanih slapovima koji neprestano menjaju formacije stena preko kojih teku.

Najlepše mesto na svetu prema pisanju CNN-a je neprobojna šuma Bwindi u Ugandi.

 



Izvor: B92, TU Magazin
Foto: Peter Zelei images/ GETTY Images