Dušanu Vlahoviću otvorena izlazna vrata u Juventusu


15.03.2023 13:36


Juventus već pravi planove za letnju transfer pijacu i u centru pažnje biće Dušan Vlahović. Dok se sve više podgreva priča o odlasku Srbina, torinski klub spreman je da povuče potez u prilog tome.



Dan nakon što je isplivala informacija da je na sever Italije stigla ponuda od 60 miliona za srpskog centarfora, Stara dama je krenula već da se osigura i zadrži bar jednog napadača.

Zato se odlučila da u trajno vlasništvo pretvori pozajmicu Arkadijuša Milika iz Marseja. Italijanski velikan je odlučio da za sedam miliona evra i još dva miliona kao bonus potpiše višegodišnji ugovor sa poljskim fudbalerom.

Za takav posao ima rok do kraja aprila, pa je već počela operacija i razgovor sve tri strane. Milika čeka ugovor do 2026. godine i plata od tri miliona evra po sezoni, plus bonusi.

Milik je ove sezone dao osam golova na 23 meča u svim takmičenjima, uglavnom je bio podrška Vlahoviću, ali ga je i na pravi način odmenio kada je Srbin bio povređen.

Juventus bi sa ostankom Milika, uz još Mojzea Kena i supertalentovanog Matijasa Sulea koji je nagovestio potencijal i dao gol u pobedi nad Sampdorijom (4:2), mogao da lakše pusti Vlahovića u drugu sredinu i bez stresa pronađe pravu zamenu.

 

Gde će Vlahović?

 

Zimus su se spominjali Arsenal i Mančester junajted, od koga ga su ga delile sitnice u finišu januara, ali je njegov agent stopirao čitav posao. Spekulisalo se da je iza svega stoji Real Madrid.

Leto će svakako biti lakše za realizaciju transfera jer će klubovi imati više novca na raspolaganju, a ispred svih PSŽ. Parižani su opipali puls ponudom ispod traženih 90 ili 100 miliona evra, koliko su Vlahovića procenili u Torinu.

Naravno da neće dati Srbina za manje novca nego što su ga platili (81 milion Fjorentini) i u prilog im ide što je Vlahović tražen i ima samo 23 godine.

Naš najskuplji fudbaler svih vremena mogao bi da pomeri granicu rekorda, ali samo je pitanje gde. Utisak je da u Juventusu nije ispunio sav napadački arsenal koji ima, možda i zbog defanzivnog stila trenera Masimilijana Alegrija, pa bi u svim drugim velikanima sigurno imao lakši zadatak da se iskaže.

Ostaje da se vidi kom bogatom jatu će se pridružiti, pošto je odlazak skoro pa završena stvar jer Juventus neće igrati Ligu šampiona, a i ima finanijske probleme koje bi u mnogome zatvorio prodajom Zemunca.

 

 



Izvor: Sportal.rs
Foto: BeSoccer