'Srbija jedina u Evropi nije uvela sankcije RUS!'


16.03.2023 21:01


"Neću da ulazim u unutrašnje stvari BiH, ali ta zemlja su priključila 42 ili 43 deklaracije kojima se uvode sankcije Rusiji, ruskim zvaničnicima, različitim organizacijama. Srbija jedina u Evropi nije uvela sankcije. Zato Borelj samo nas napada. Da li je na drugom nivou odlučivano neću da ulazim u to, ali Srbija jedina nije uvela sankcije Rusiji", kazao je Vučić.



Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je još jednom da jedino Srbija u Evropi nije uvela sankcije Rusiji.

Vučić je ovo odgovorio na pitanje novinara BN TV u vezi tvrdnje komesara za spoljnu politiku EU Žozefa Borelja da su sve zemlje regiona uvele sankcije Rusiji, uključujući i BiH. Podsjetimo da zvaničnici Republike Srpske tvrde u ovdašnjoj javnosti da BiH nije uvela sankcije Rusiji, jer to, kako navode, ne dozvoljavaju srpski predstavnici na nivou BiH.

"Neću da ulazim u unutrašnje stvari BiH, ali ta zemlja su priključila 42 ili 43 deklaracije kojima se uvode sankcije Rusiji, ruskim zvaničnicima, različitim organizacijama. Srbija jedina u Evropi nije uvela sankcije. Zato Borelj samo nas napada.Da li je na drugom nivou u BiH odlučivano neću da ulazim u to", kazao je Vučić.

Što se tiče Bjelorusije, Vučić je rekao da se Srbija priključila u 4 ili 5 deklatacija o sankcijama, dok su sve ostale zemlje podržale svih 12.

"To nam je teret na glavi i ne hvalim se time, ali tako je", kazao je Vučić.



Izvor: BN
Foto: Tanjug