Semberci se danas izjašnjavaju da li su PROTIV OPOZIVA gradonačelnika


19.03.2023 10:46


U Bijeljini danas se građani izjašnjavaju da li će biti protiv opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića. Na 183 biračka mjesta do 10 časova glasalo je 6.310 glasača, što je 5,8 odsto.



U Bijeljini danas se građani izjašnjavaju da li će biti protiv opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

Biračka mjesta su otvorena jutros u 7 časova u Bijeljini.

Na Biračkom mjestu OŠ "Knez Ivo od Semberije" nije bilo nekih incidenata kako kažu, a jedina neispravnost koji su primjetili je pogrešno okretanje i postavljanje biračke kutije.

Kako javlja reporter BN-a na ovom biračkom mjestu je otvoreno 20 podmjesta za glasanje.

Ono što je bilo moguće primjetiti jeste da je proces glasanja na ovom biračkom mjestu organizovan bez softvera, tako da su građani nailazili na otežano pronalaženje svoga biračkog mjesta.

Opoziv je pokrenula skupštinska većina u gradskoj skupštini koju predvodi SNSD.

Gradonačelnik Bijeljine je Ljubiša Petrović iz SDS.

Zanimljivo je da da se referendum provodi po pravilima Republičke izborne komisije koju je birala SNSD-ova vlast.

Na terenu je veliki broj ljudi i onih koji žele da opozove gradonačelnika, kao i onih koji pokušavaju da to spriječe.

Predsjednik Komisije za opoziv Dijana Savić Božić, inače bliska SNSD-u, jutros je odmah optužila gradonačelnika Bijeljine LJubišu Petrovića, koji je, kako ona navodi, dao nalog posmatračima da prave opstrukcije u vezi sa okretanjem glasačkih kabina, koje su prema pravilima izborne komisije postavljene tako da, kako tvrde posmatrači, iza paravana omogućavaju razne zloupotrebe izjašnjavanja građana.

Tokom jučerašnjeg dana uočeno je da aktivisti SNSD-a nude novac građanima, dok se pojedincima dijele i bonovi u vrijednosti 50 KM.

Podsjetimo da je prethodnih dana gradonačelnik Bijeljine podnio više krivičnih prijava protiv članova Gradske izborne komisije, koji provode referendum, kao i zbog pojedinaca iz gradske skupštine, koji su zloupotrijebili i pečat grada.



Izvor: BN
Foto: BN