'Očistili bi Ukrajinu odavno da Putin nije dao naredbu...'


20.05.2022 07:31


Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da bi odavno očistili Ukrajinu da Putin nije naredio da se sačuvaju stanovništvo i gradovi. 



"Da ruski predsednik nije dao naredbu da se, što je više moguće, sačuvaju stanovništvo i gradovi, odavno bismo očistili Ukrajinu", rekao je na edukativnom maratonu ruskog društva "Znanje".

 

Dodao je da su oni "ujedinjena oružana snaga" te da "nema nikakvih problema." Kadirov je ponovio teze o "čišćenju" Ukrajine, što se često tokom rata moglo čuti iz Rusije.

 

Vođstvo te zemlje od početka invazije govori da je "pokrenulo posebnu vojnu operaciju" a ne invaziju, i to kako bi "zaštitilo ljude u Ukrajini koji su bili mete nasilja i genocida kijevskog režima zadnjih osam godina." Zato su, kako su više puta ponovili, krenuli u "demilitarizacija i denacifikaciju" Ukrajine.

 

Podsetimo, Kadirov je na istom događaju rekao i da Rusija ne ratuje protiv Ukrajine, već protiv NATO-a i da ta borba nije lagana, ali da je dobro iskustvo i da će ponovo pokazati da je Rusija neuništiva.



Izvor: B92
Foto: "Očistili bi Ukrajinu odavno da Putin nije dao naredbu..."