" />   " />   " />


SNSD povećao budžet BiH na štetu Republike Srpske


29.03.2023 16:55


Izdajnici Republike Srpske iz Izvršnog komiteta SNSD-a su danas povećali budžetski okvir institucija BiH sa milijardu na milijardu i 300 miliona КM i tako uzeli od Republike Srpske 150 miliona КM i dali državnom nivou. Sramota i izdaja a nama iz opozicije su danas uskratili mogućnost da djelujemo amandmanski, istakao je Darko Babalj, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. 

 


On je kazao da obzirom da ne možemo uticati na budžet amandmanski, jedino kroz diskusije možemo da reagujemo na SNSD-ovu izdaju.

Babalj je poručio da su građani tokom 2022. godine bili u strahu da ne dođe do ratnih sukoba u BiH a onda nakon izbora SNSD je promijenio ploču.

„Zamolio bih svoje kolege iz SNSD da mi kažu da li znaju da su prošle godine u ovo vrijeme tražili nezavisnu vojsku, Visoki sudski i tužlački savjet Republike Srpske i Agenciju za lijekove Republike Srpske. Da li su njihovi poslanici u komunikaciji sa predsjednikom političke partije ili su otkazali poslušnost svom političkom komitetu? Danas u budžetu povećavate budžet ministarstva odbrane za 85 miliona КM a to nije u saglasnosti sa odlukama komiteta. Isti je slučaj i sa VSTS-om i Agencijom za lijekove BiH“, poručio je Babalj.

On je kazao da je danas u budžetu SNSD glasao i za povećanje iznosa i za Obavještajno-bezbjednosnu agenciju.

„Očigledno je da ste svi zajedno prije godinu dana sijali strah u Bosni i Hercegovini da biste danas, sve ono protiv čega ste pričali, tako lako prihvatili. Sve to govori da ste manipulartori i da vodite samo računa o uskom krugu ljudi i vašim platama. Budžet je potvrda vaših laži i manipulacija“, zaklljučio je Babalj.



Izvor: BN
Foto: Agencije