Višković priprema teren za rasprodaju Republike Srpske?


06.04.2023 20:27


Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je na sastanku u Pekingu sa direktorima tri kineska finansijska fonda da je Kina jedan od najvećih ulagača i partnera u Srpskoj, te izrazio spremnost za razvoj saradnje u oblasti finansija između dvije zemlje.



Predstavnici Kaijuan fonda, Šanhi internešnel trasta i Jijuan resua menadžment centra poželjeli su dobrodošlicu premijeru Republike Srpske i iskazali zainteresovanost za razvoj saradnje, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Višković je zahvalio za dosadašnju saradnju sa Narodnom Republikom Kinom i istakao da je Kina jedan od najvećih ulagača i partnera u Republici Srpskoj.

Tokom sastanka, Višković je izrazio spremnost za razvoj saradnje u oblasti finansija između Kine i Republike Srpske, kao i za privlačenje što većeg broja kompanija i investitora koji bi ubrzali dalji ekonomski razvoj Srpske.

Sagovornici iz kineskih finansijskih fondova Ju Lej, direktor Kaijuan fonda, Taj Peng, direktor Šanhi internešnel trasta i Lu Dže ispred Jijuan rehua menadžment centra zahvalili su na posjeti Kini i opredijeljenosti Republike Srpske da se u budućem periodu proširi saradnja i u finansijskom sektoru.



Izvor: BN/Srna
Foto: Srna