Sam se prijavio u policiju jer je vozio pijan!?


19.04.2023 19:58


Ne bi trebali da voziie automobil kada ste pijani!Tako je jedan 38-godišnjak iz Nemačke otišao u policiju automobilom da se izvini što je vozio pijan!



U drumskom saobraćaju postoji niz pravila koja imaju za cilj da obezbede bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Jedna od njih je da ne možete da vozite pijan ili drogiran.

Pijenje i vožnja nisu beznačajni prekršaj i uzrok su mnogih nesreća koje uključuju lične  i ponekad smrtonosne povrede. Dok su neki vozači nerazumni kada ih policija uhvati na delu, drugi imaju grižu savesti.

Takav slučaj dogodio se 13. aprila u Rajni-Palatinat. Kada je jedan 38-godišnjak je očigledno bio pijan za volanom svog automobila, ali se na putu osećao toliko krivim da je oko 16.30 časova otišao do policijske stanice na autoputu Gau-Bikelhajm.

“Čovek, koji je očigledno imao problema sa parkiranjem na parkingu za goste, zatim je pozvonio i izneo svoj loš osećaj u vezi sa konzumiranjem alkohola policijskim vlastima“, rezimira saobraćajno odeljenje Majnca neobičan incident piše nemački sajt merkur

I očigledno je čovek imao sve razloge da se oseća loše. Zato što je to verovatno bilo više od piva ili dva. Urađeni alkotest pokazao je skoro 2,8 promila. Ovaj 38-godišnjak je bio znatno iznad granice od 0,5 promila.

Kako kaže saobraćajna inspekcija u Majncu: “Uzorak krvi uzet je od 38-godišnjaka, koji se sada suočava sa krivičnom prijavom i gubitkom vozačke dozvole.Tako da mu je odmah oduzeta vozačka dozvola“.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Pixabay