Novak o šansama da BL i dogodine ima turnir


20.04.2023 07:38


Banjalučani su oduševljeni turnirom Srpska open o čemu svjedoče i pune tribine, mnogi u Republici Srpskoj priželjkuju da ga imaju svake godine. Ipak, Novak Đoković je objasnio proceduru za dobijanje licence.



Najbolji teniser na planeti je objasnio proceduru dobijanja licence:

"Ništa nije nemoguće. Ipak, ukoliko niste vlasnik licence, ona se iznajmljuje, ako je nemate morate da je kupite, a to baš teško ide. Mi nismo vlasnici ove licence i ona se sljedeće godine vraća u Rumuniju. Potrudićemo se da Srbija, a i Banjaluka imaju ovaj turnir. Ne znam da li će nam to poći za rukom. Ne zavisi sve od od nas. Srbija Open u Beogradu je bio uspješan, takođe u Banjuluci je sve sjajno organizovano. Publika ima kulturu tenisa, iako nije imala priliku da gleda ovako veliki turnir. Vjerujem i nadam se da će ocjene biti dobre i iz ATP-a. Osnova je napravljena sada nam ostaje da se fokusiramo da što bolje prođe ovaj turnir".

Đoković se plasirao u četvrtfinale Srpska opena, nakon što je poslije više od dva i po sata spektakularne borbe savladao 18-godišnjeg Luku Van Aša iz Francuske sa 2:1 po setovima.

Ovo je inače bio prvi meč Đokovića na turniru, jer je bio slobodan prvo kolo. Naredni protivnik će mu biti pobjednik meča Dušan Lajović (Srbija) i Gregoar Barer (Francuska).



Izvor: Nezavisne
Foto: Srpska Open