Miličević ide na konsultacije kod Dodika (VIDEO)


21.04.2023 14:09


Predsjednik SDS Milan Miličević ide na konsultativni sastanak kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u vezi pitanja imovine Republike Srpske. Miličević je rekao da neće potpisati nikakav dokument koji je najavio Dodik u vezi samostalnosti Republike Srpske unutar BiH.

Podsjetimo da na sastanak kod Dodika ne idu druge opozicione stranke PDP i Lista za pravdu i red Nebojša Vukanović..


Miličević je objasnio da SDS ima mnogo veću odgovornost od drugih, jer je to državotvorna stranka koja ima ulogu u stvaranju Republike Srpske i njenom čuvanju na osnovu Dejtonskog sporazuma.

“Juce smo imali online sjednicu i donijeli smo odluku da učestvujemo, jer se radi o nadstranačkom sastanku bitnom za srpski narod”, kaže Miličević.

On kaže da odazivanje na sastanak ne znači i slaganje sa politikom vladajućih stranaka, već se radi o vođenju odgovorne nacionale politike.

Iz SDS-a iznijeli su stav da danas neće učestvovati u potpisivanju bilo kakvih dokumenata.

“Nikakav dokument u ime SDS-a danas neću potpisati, iz prostog razloga što mislim da deset ljudi nema pravo donositi odluke u ime cijelog naroda. Narodna skupština Republike Srpske je mjesto na kojem se moraju donositi takve odluke”, zaključio je Miličević.

 

Miličević je rekao i da poslanici SDS i u NSRS, kao i u Parlamentu BiH ne trebaju da napuštaju skupštinska zasjedanja.

Ovim je SDS priznao Milorada Dodika da je legalni a ne CIK predsjednik Republike Srpske, kako su ranije tvrdili iz opozicije.Izvor: BN
Foto: BN