Avion koji se zapalio u Nepalu nastavio let (video)


25.04.2023 08:06


U Nepalu se zapalio avion, a do incidenta je došlo kada je ptica udarila u motor.Motor aviona kompanije Flyduba zapalio se danas prilikom poletanja sa aerodroma u Katmanduu u Nepalu, a kako je navela kompanija, do incidenta je došlo kada je ptica udarila u motor, to je objavila je agencija ANI pozivajući se na neimenovane izvore.

Iako je avion tražio hitan povratak na matični aerodrom, nastavio je ka Dubaiju, jer je situacija ubrzo stavljena pod kontrolu. Vatrogasne službe su bile u pripravnosti na aerodromu, kažu neimenovani izvori. To sve je potvrdio i ministar turizma Nepala koji rekao da neće doći do prinudnog sletanja i da je avion Boing 737-8KN nastavio let ka Dubaiju.

"Nakon što je ispraćena standardna procedura, let će se nastaviti normalno ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima i očekuje se da će doći na aerodrom u Dubaiju u 0.14 po lokalnom vremenu", rekao je portparol nepalske Agencije za civilno vazduhoplovstvo za Reuters.

U avionu ima više od 150 putnika i članova posade. Na društvenim mrežama dele se dramatični snimci aviona čiji motor je zahvatila vatre. 
Izvor: Mondo
Foto: Twitter/Sebusher