Rektor potpisao rješenje da poništi doktorat Sebiji


25.04.2023 10:41


Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu potpisao je juče Rešenje o poništenju doktorata Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorki Kliničkog centra Sarajevo.Kako je u razgovoru za Kliks kazao Škrijelj, on je na taj način ispoštovao rok koji mu je ostavila Kantonalna uprava za inspekcijske poslove (KUIP), a kada dobije Rešenje Opštinskog suda u Sarajevu o privremenoj meri osiguranja, on će po njoj postupiti.

- Juče mi je isticao rok koji je ostavila Kantonalna uprava za inspekcijske poslove. To Rešenje je bilo pripremljeno još krajem prošle sedmice. Međutim, čekali smo da advokati gospođe Izetbegović dostave ukoliko imaju nešto novo i s obzirom na to da do juče nisu dostavili nikakve nove dokaze i da od Suda nismo dobili nikakvo Rešenje do kraja radnog vremena, a isticao mi je rok, ja sam juče izvršio to Rešenje jer je to moja obaveza. Ali, kad dobijem Rešenje Suda ostajem kod onog što sam rekao da ćemo postupati po njemu - kaže nam Škrijelj.

Podsećamo, Opštinski sud u Sarajevu usvojio je predlog određivanja privremene mere osiguranja u slučaju poništavanja doktorata Sebije Izetbegović.

Advokatski tim Sebije Izetbegović je potvrdio ovu informaciju uvidom u Rešenje putem CMS, odnosno elektronskim pristupom predmetima.

Rešenje bi u Rektorat UNSA trebalo stići danas ili sutra.

Podsećamo, Sebiji Izetbegović je ranije poništeno zvanje magistra. Danas u 16 časova zaseda Upravni odbor KCUS, na kojem će se raspravljati hoće li Sebija Izetbegović ostati na čelu ove institucije.Izvor: Blic
Foto: Printscreen