Veleizdajnik Dodik ponizio narod i osramotio Srpsku


25.04.2023 13:25


Predsjednik “Lista za pravdu i red” Nebojša Vukanović istakao je na konferenciji za novinare da je nakon priznanja predsjednika Hrvatske Zoran Milanović da je dogovorio sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom nedavnu posjetu Derventi i dodjelu odlikovanja jedinici HVO, Dodik osramotio Republiku Srpsku i srpski narod.Vukanović je pozvao Dodika, ali i načelnika opštine Brod Zorana Vidića, koji se sastao sa Milanovićem nakon posjete Derventi, da podnesu ostavke.

"Sram bilo uzurpatora Milorada Dodika koj je na najgrublji način po ko zna koji put ponizio Republiku Srpsku, srpski narod i hrabre borce Vojske Republike Srpske o kojima sa poštovanjem govori i Zoran Milanović. Sam taj Milanović da je predsjednik Republike Srpske, ma kakav bio, ne bi u ovakav položaj doveo borce u kakav je doveo Dodik, oduzimo im prava i doveo ih na prosjački štap. To nijedan okupator ne bi radio i to pokazuje da je Milorad Dodik veleizdajnik, ne izdajnik i da je ponizio i razorio Republiku Srpsku", rekao je Vukanović.

Vukanović je postaio pitanja zbog čega se Dodik i Milanović čuju svakodnevno.

"Najaznimljive u svemu tome je da Milanović priznaje da se redovno čuje sa Dodikom, da imaju stalnu komunikaciju. Pa da li mi iz opozicije treba da imamo komunikaciju ili bilo kakav odnos sa izdajnikom koji je u stalnoj komunikaciji sa Zagrebom. Ja stalno govorim da je Dodik izdajnik i hrtavski igrač i da li je to juče potvrdio Zoran Milanović?", upitao je Vukanović.

"Šta znači njihova stalna komuinikacija, šta znači to što mu je Dodik rekao otiđi i postrojavaj trupe. Što je doveo za predsjednicu, a sada člana Predsjddništva BiH Željku Cvijanović čiji je djed bio Pejo Marić ustaški satnik. Zašto Željka ne kaže ko joj je bio djed. Milorad Dodik bi trebao prvo da proočita neke knjige, da malo nauči istoriju. Ne može mesar da vodi diplomatiju i ovo što nam se dogodilo je posljedica njegovog neobrazopavanja. Nisu svi Srbi kao Milorad Dodik, izdajnci i prodane duše koje će uraditi ovakve sramotne stvari", dodao je.

Predsjednik “Liste za pravdu i red” Nebojša Vukanović očekuje od Narodne skupštine Republike Srpske da formira Anketni odbor, sastavljen od predstvanika svih poslaničkih klubova, kako bi bile ispitane tvrdnje Milorada Dodika da prisluškuje lidere opozcije u Republici Srpskoj i urednika i vlasnika BN Televezije.Izvor: BN
Foto: BN