Banjaluka: Aprilski računi po novim cijenama


25.04.2023 15:26


Iz preduzeća Eko toplane Banjaluka obavijestili su korisnike da se od 1. aprila, u skladu sa Zaključkom o davanju saglasnosti na povećanje cijena proizvodnje i isporuke toplotne energije, koji je donijela Skupština grada Banjaluka na sjednici održanoj 22. marta 2023. godine, primjenjuje korigovana cijena grijanja.Računi za april biće obračunati u skladu sa ovim zaključkom, po korigovanim cijenama navode u saopštenju.

Dodaju kako je sezona grijanja produžena i nakon 15. aprila, s obzirom na vremenske prilike i niže temperature, i da će trajati do petka, 28. aprila.

– Iako je prema Odluci o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije zvanični završetak sezone 15. april, odnosno kada srednja dnevna temperatura dva dana uzastopno iznosi preko 12 stepeni, od početka obavljanja komunalne djelatnosti 2018. godine, Eko toplane su kao društveno odgovorno privredno društvo, kojem je prioritet zadovoljan korisnik, završavale sezonu i nakon što su stečeni propisani uslovi, kako bismo našim potrošačima obezbijedili komfor boravka u stambenim i poslovnim prostorima – navodi se u saopštenju Eko topalne.Izvor: BN
Foto: BN