Uhapšen jedan od bosova italijanske mafije u Đenovi


28.04.2023 08:51


Jedan od bosova italijanske mafije Paskvale Bonavota uhapšen je u katedrali u Đenovi na sjeveru Italije, javlja BBC. Policija je saopštila da Bonavota (49) predvodi zloglasnu mafiju Ndrangetu, a za njim je tragala od 2018. godine kada je izdala nalog za hapšenje zbog ubistva i organizovanog kriminala.

Ndrangeta je najmoćnija mafijaška porodica Italije, koja sada kontroliše oko 80 odsto evropske trgovine kokaina. Bazira se na porodičnim klanovima ili “ndrinama”, koji tradicionalno kontrolišu planinska sela u Kalabriji.

Jedan od bosova italijanske mafije Paskvale Bonavota

Bonavota, koga je list “La stampa” opisao kao “bejbi bos”, bio je u gradskoj katedrali u trenutku hapšenja i nosio je lažne isprave.

On je jedan od optuženih u aktuelnom “maksi-suđenju” u kome se više od 300 ljudi suočava sa optužbama u vezi sa organizovanim kriminalom.

Bonavota se opisuje kao lider “koji je donosio najvažnije odluke” zajedno sa drugim bosovima Ndrangete i vodio računa o interesima grupe u regionu Rima, kockarskim sektorima i trgovini drogom, javlja AFP.

Njegovo hapšenje usledilo je tri meseca nakon što je policija uhapsila mafijaškog bosa sa Sicilije Mateu Mesinu Denara u januaru nakon 30 godina u bjekstvu.Izvor: Blic
Foto: Blic