Vučić: Dok sam ja predsjednik, Srbija neće ući u NATO


28.04.2023 13:31


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je danas da će Srbija znati šta da čini ako se Aljbin Kurti usudi da pokuša da protera Srbe sa KiM. 



Vučić se obratio građanima posle obilaska Sokobanje.

"Da znate i danas je okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku, posle samo nekoliko dana od onih sramnih lažnih izbora koje su održali, da otvore most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu KiM, ne bi li Albalnci iz južne Mitrovice preuzeli i severnu Mitrovicu. To je njihova dugogodišnja ideja i mnogo godina se naš narod tome suprostavljao", rekao je Vučić obraćajući se građanima tokom posete Sokobanji.

"Zašto to ovaj čovek radi - zato što će da priča, pa mi ne želimo geto, nego otvorene gradove, što će lako da mu prolazi kod ovih sa Zapada, a ustvari jedino što želi je da protera Srbe sa severa KiM, ništa više i ništa drugo. I pod svaku cenu žele sukobe", rekao je predsednik.

"Učićemo sve što je u našoj moći da sačuvmao mir i daćemo sve od sebe da čuvamo mir da nikada više nijedna majka ne razmišlja koga će da šalje u rat. Ali im takođe poručujemo i pre tog 2. maja i Brisela, a to će se nastaviti i posle toga - nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u svojim nakanama da proterate ili uništite Srbe u bilo kojem delu KiM, u tom slučaju znaćemo šta ćemo", poručio je Vučić.

Pomenuo je pisanje pojedinih medija da se Srbija vojnim vežbama sa NATO praktično priključuje Alijansi, istakavši da se to nikada neće dogoditi, dok je on predsednik.

"Dok sam predsednik i vrhovni komandant, Srbija neće biti u NATO niti u bilo kom vojnom savezu", izjavio je Vučić. "I to je naš izbor", dodao je on nakon obilaska Sokobanje.

"Ja ne mogu da pređem preko izbora ovog naroda i da zaboravim šta se ovom narodu dešavalo", dodao je on.



Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug