'Učlanjenje bilo koje zemlje u NATO je antiruski korak!'


26.05.2022 11:48


Učlanjenje bilo koje zemlje u Alijansu podrazumijeva apsolutnu podršku vojnim i političkim ciljevima NATO-a, odnosno antiruskim koracima, što znači da se djelovanje svake države članice u okviru Alijanse smatra usmjerenim protiv Rusije, navode iz Ambasade Ruske Federacije u BiH. 



-Isticanje stavova Rusije i razjašnjenje principa evropske bezbjednosti nije prijetnja, kako to izjavljuju pojedini političari u BiH, saopštila je Ambasada Ruske Federacije u BiH.

U saopštenju se navodi da se NATO posljednjih godina pretvorio u agresivnu organizaciju, čija je glavna meta Ruska Federacija.

"Učlanjenje bilo koje zemlje u Alijansu podrazumijeva apsolutnu podršku vojnim i političkim ciljevima NATO-a, odnosno antiruskim koracima, što znači da se djelovanje svake države članice u okviru Alijanse smatra usmjerenim protiv Rusije", navode iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Кako su istakli, zbog nacionalne bezbjednosti Rusije prinuđeni su da preduzmu odbrambene mjere.

Iz ruske ambasade napominju da svaka država ima suvereno pravo da opredjeljuje spoljnopolitičke prioritete u skladu sa svojim nacionalnim pravnim postupkom.



Izvor: Srna
Foto: Srna