Vučić o dešavanjima na KiM: Srbi i Srbija, samo hoće mir


29.05.2023 20:52


"Zapuca li albanski okupator na Srbe situacija će biti drugačija. Za sutra u 8 sati zakazana je sednica sa Kvintom. Molimo zemlje Kvinte da urazume svoje čedo. Srbija hoće samo mir", rekao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić u vanrednom obraćanju javnosti.



Vučić je naveo da neće dozvoliti pogrom srpskog naroda.

"Zapuca li albanski okupator na Srbe situacija će biti drugačija. Za sutra u 8 sati zakazana je sednica sa Kvintom. Molimo zemlje Kvinte da urazume svoje čedo. Srbija hoće samo mir", rekao je predsjendik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju javnosti.

"Iako smo mjesecima govorili da Kurti ima samo jednu želju da izazove sukobe na KiM malo ko je htio da čuje istinu. U posljednja tri dana i ćorav i politički nepismen mogao je da razumije šta je bilo spremano za danas", kazao je Vučić i dodao:

"Sve u organizaciji Aljbina Kurtija kako bi došlo do sukoba Srba i NATO-a, a on koji je jedini odgovoran želi da pere Pilatovske ruke i da tvrdi da to nema veze sa njim."

"Sa leđa je pogođen Dragiša Galjak. Dva metka su ga pogodila. Operisan je, sada je na intenzivnoj njezi. Vjerujemo da će preživeti ako ne dođe do komplikacija. Tada su Srbi odgovorili kamenicama. Na više mjesta su primećeni snajperi. Povređeno je više od 52 Srba. Troje su teže povrijeđeni", istakao je.

Odmah nakon obraćanja, Vučić će se zaputiti na administrativnu liniju. On će provesti noć sa vojskom i odatle će pratiti situaciju.



Izvor: BN
Foto: BN