Ispred opštine Zvečan i danas veliki broj građana


02.06.2023 09:07


Ispred opštine Zvečan jutros se okupio veliki broj građana koji i danas mirno protestuju zahtevajući povlačenje tzv. kosovskih specijalaca i albanskog gradonačelnika biranog na bojkotovanim izborima. Nezadovoljni građani su jutros istakli i transparente na kojima piše:

"Zašto mi Kurti snajperom nišani dete?", "Mi nismo kriminalci, samo hoćemo slobodu", "Nećete nas oterati iz naše kuće", "Svi smo mi Radoš i Dušan" i "Hoćemo mir, a ne suzavac i šok bombe".

Građani opštine Zvečan će i danas tokom celog dana mirno protestovati ispred zgrade opštine i činiće to sve dok se njihovi zahtevi za povlačenje specijaca i gradonačelnika ne ispune.

U opštinama Zubin Potok, Zvečan i Leposavić noć je protekla mirno.

Zaposleni privremenog organa opštine Zvečan se i danas upisuju u improvizovani spisak postavljen na stolu ispred ograde koju je postavio Kfor, čiji su pripadnici na prilazu zgradi opštine.

Zaposlenima je od prošlog petka zabranjen dolazak na posao u zgradu opštine Zvečan, gde su i dalje specijalne jedinice.

Manje grupe građana bile su prisutne i tokom noći u Zvečanu i Leposaviću.

Kfor je i dalje raspoređen na glavnoj raskrsnici u Zvečanu, kao i na ostale četiri tačke kako bi sprečio bilo kakav vid provokacije od strane tzv. kosovskih specijalaca.Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug