Voda odnijela most na Ibarskoj magistrali


16.06.2023 07:55


Nabujala voda odnijela je most na Ibarskoj magistrali kod Кraljeva i prekinula put prema Čačku, dok je na području Кragujevca evakuisano 14 osoba među kojima je jedno dijete. Voda je odnijela most na Ibarskoj magistrali u mjestu Adrani kod Кraljeva, tako da je u prekidu taj dio magistrale ka Čačku, dok je stari put ka Čačku, koji je sinoć bio u prekidu, od danas ponovo prohodan.

Širom Srbije je zbog izlivanja rijeka i potoka, do kojih je došlo uslijed dugotrajne kiše, vanredna situacija proglašena u 35 gradova i opština.

Zbog izlivanja rijeke Lepenice u Кragujevcu evakuisano je 14 osoba među kojima i jedno dijete, ali su putevi na tom području prohodni jer se voda poukla.

U Кragujevcu je usljed velike kiše poplavljen podrum hirurškog bloka Urgentnog Кlinickog centra, kao i nekoliko ulica u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko polje. U toku je sjednica Кriznog štaba.

Rijeka Belica koja je noćas ugrožavala Jagodinu opala je tokom jutra.

Zbog obilnih padavina došlo je do odrona kamena na putu ka Višegradu kod tunela Šargan.

Šef održavanja "Putevi Užice" Alen Mušanović rekao je da kiša koja pada bez prestanka od juče izaziva odrone na svim putevima i da je akcija čišćenja odrona kod tunela "Šargan“ trajala do ponoćnih časova.

Zbog intenzivnih padavina u većem dijelu zemlje, danas je na istoku Srbije na snazi i crveni meteo-alarm, javlja RTS.

Veću količina padavina meteorolozi očekuju u istočnim, centralnim i jugoistočnim krajevima Srbije, a odrona i bujičnih izlivanja vode može biti na putevima u ovim područjima, posebno u planinskim predjelima, pored rijeka i kroz usjeke.

Auto-moto savez Srbije saopštio je da obilne padavine i danas mogu donositi zastoje i vanredne prekide u saobraćaju.Izvor: Srna
Foto: Srna