Hrvatske vlasti opet zabranile cajke i srpski turbofolk!


22.06.2023 06:53


Gradske vlasti Đurđevca, mesta u Hrvatskoj, zabranile su izvođenje tzv. cajki, srpske turbofolk i popularne pop muzike, tokom održavanja tradicionalne 55. po redu manifestacije „Picokijada“. 



Ova manifestacija će biti održana od 21. do 25. juna, ali po jasno propisanim pravilima. Ugostitelji će moći da rade tokom 24 sata dnevno, ali zato ne mogu da puštaju muziku po vlastitom izboru.

„U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu za vreme održavanja kulturnih priredbi može se izvoditi samo primerena tradicionalna i zabavna muzika“, saopšteno je internet stranicama gradskih vlasti.

Hrvatski portal Dnevnik je ovu informaciju protumačio da se zapravo želi sprečiti da se u centru grada puštaju tzv. cajke, kako se u hrvatskoj popularno naziva turbofolk i sva pop-muzika koja dolazi iz Srbije.

Kako će vlasti odlučiti šta je zabavna muzika i da li će dovesti neke muzičare stručnjake da o tome prosuđuju vlasti Đurđevca nisu otkrili, konstatuje portal i primećuje da nije navedeno ni kako će kršenje ovih pravila biti sankcionisano.

Podsećanja radi, pre nekoliko meseci, Dragan Kojić Keba, Zorana Mićanović, Ana Bekuta i mnogi drugi, takođe su naišli na zabranu vlasti Hrvatske, a tome je brujao region.



Izvor: Kurir.rs/Sputnik
Foto: Shutterstock