General nakon bitke: Dodik podržao Putina


25.06.2023 08:46


Nakon što su mediji objavili da je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko razgovarao sa šefom paravojne grupe "Vagner" Jevgenijem Prigožinom koji je prihvatio prijedlog da zaustavi kretanje svojih boraca i preduzme korake za deeskalaciju tenzija, a to potvrdio i Prigožin, javio se i Milorad Dodik kao pravi general poslije bitke.



Kada se tenzija završila Dodik je na Tviteru poručio da se u Republici Srpskoj s velikom pažnjom prate dešavanja u vezi s oružanom pobunom grupe Vagner i vjeruje da neće doći do dalje eskalacije.

"Takođe, vjerujemo i da bi zapadne sile mogle da iskoriste ovu situaciju. U ime institucija i naroda Republike Srpske i u lično ime, upućujem iskrenu podršku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u naporima da sačuva mir i unutrašnju stabilnost Rusije i zavede red u vojnim i ostalim snagama", napisao je Dodik.

Dodik je istakao da vjeruje u mudrost i snagu Putina.

"Vjerujem da će mudrost i snaga predsjednika Putina, kao istinskog lidera, dovesti do smirivanja situacije i da će biti izbjegnute teže posljedice izdaje grupe Vagner".



Izvor: BN
Foto: AFP arhiva