Rusi upozoravaju: Kijev hoće NATO trupe u Ukrajini


07.07.2023 08:47


Rusija poziva SAD i Zapad u celini da utiču na aktuelne vlasti u Kijevu da ne organizuju teroristički napad na Zaporošku nuklearnu elektranu. On bi mogao da dovede do katastrofe, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov, upozorivši da bi Kijev, zbog neuspeha na bojnom polju, mogao da nađe izgovor za uvođenje snaga NATO-a u Ukrajinu.

"Pozivamo pokrovitelje kijevskog režima da pokažu odgovornost i utiču na svoje štićenike kako bi se izbegla katastrofa velikih razmera.

Zapadne vladajuće elite moraju da shvate da će Kijev zbog neuspeha na bojnom polju pokušati da nađe izgovor za uvođenje kontingenta NATO-a u Ukrajinu, čime se regionalni sukob prebacuje na nivo Trećeg svetskog rata.

Malo je verovatno da su građani Sjedinjenih Država i Evrope spremni da marširaju u pakao u koji vlada Zelenskog uvlači planetu", naglasio je diplomata.

"Apsurdne su optužbe da pripremamo provokacije protiv nuklearke koju kontrolišemo. U objektu rade ruski državljani. Tu su rotaciono prisutni i stručnjaci Međunarodne agencije za atomsku energiju koji moraju da znaju ko izvodi napade na Zaporošku nuklearku", rekao je ambasador.

 Izvor: Sputnjik
Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA