Komandir i dva policajca me tukli, policija negira


14.07.2023 15:22


Potres mozga, polomljena rebra i grudna kost, povrede je koje je Predrag Polić zadobio četvrtog jula ove godine, kada su ga, kako tvrdi, pretukla tri policajca na čelu sa komandirom PS Bratunac. Sve se, kaže, dešavalo u večernjim satima u naselju Ade, na rijeci Drini. 



Polić kaže da je išao u noćno pecanje kada se pojavio čamac sa migrantima i još dva njemu nepoznata lica.

Istog momenta su ga, priča, iz žbunja zaskočili policajci i počeli ga tući, optužujuči ga za krijumčarenje migranata i tražeći od njega da kaže sa kim sarađuje. Кada je negirao umiješanost u šverc migranata postali su još agresivniji, objašnjava Polić.


Tukli su ga, priča, skoro pola sata pri čemu je nekoliko puta gubio svijest.

 

"Vezali su mi ruke pozadi. Evo imaju ožiljci od lisica. Onda su me okrenuli njih dvojica i stavili u vodu i gušili me u vodu. Izvuku me, taman da dođem sebi oni opet. Кažu daj da ga udavimo. Psovali mi majku, oca. Davili, davili, ja ne znam. I gubio sam se, sjeća se Polić i nastavlja:

"Mene je tukao ovaj komandir naš Brano. Još dvojica su bila koji su me tukli. I u SUP-u (policijskoj stanici) kada su me odveli, tamo me je opet udario policajac koji nije bio dole".

Zbog zadobijenih povreda Polić je završio u zvorničkoj bolnici. Tamo je, kaže, sa jakim bolovima primljen oko ponoći.

 

"U Zvorniku su konstatovali da imam prelom grudne kosti, sa obe strane po tri rebra da imam prelom. Uho me isto boli, glava. Ne mogu da spavam. Noću se budim, ne mogu da spavam. Plašim se za život", kaže Polić.

Iz PU Zvornik u saopštenju navode da su policajci radili po zakonu.

Кažu još da je Polić zatečen u krijumčarenju migranata te je prvo priveden u PS Bratunac.

"Policijski službenici PS Bratunac su tokom obavljanja redovnih aktivnosti uočili lice P.P. sa dva nepoznata lica, u naselju Ade, na rijeci Drini, kako vrše prevoz lica afričko-azijskog porijekla državnom granicom između Republike Srbije i Republike Srpske. Prilikom lišenja slobode lice P.P. i policijski službenici su zadobili tjelesne povrede konstatovane od strane dežurnih doktora u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Bratunac i JZU Bolnica Zvornik. "

Iz PU Zvornik još navode da Polić nije podnio žalbu na policijsko postupanje Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Polić objašnjava da to nije stigao uraditi jer je sve vrijeme bio u bolnici. Uslijediće, kaže, privatna tužba.

"Unutrašnja kontrola je dolazila i rekla mi da prvo kod njih dođem. Da prijavim njima. Dolazila je i ova gospođa tužilac,da dođem i kod nje. Sve ću ja to, sve. Idem do kraja", kaže Polić.

Polić tvrdi i da, prilikom hapšenja, nije pružao otpor te objašnjava da ne zna kako su policajci zadobili povrede. Objašnjava da im on nije mogao nanijeti povrede jer su ga odmah svezali.

Vjeruje u nadležne organe da će ispitati sve i sankcionisati odgovorne.



Izvor: BN
Foto: BN