Izvučena nagrada od milijardu dolara!


21.07.2023 08:18


Izvučeni su pobednički brojevi za džekpot Pauerbol od jedne milijarde dolara – treću najveću nagradu za džekpot u istoriji ove igre.



Dobitnički tiket „Pauerbola“ prodat u Kaliforniji osvojio je u sredu džekpot koji se procenjuje na milijardu dolara. Ako pobednik odabere gotovinsku opciju, odneće kući više od 516,8 miliona dolara.


Ovaj dobitak je sedmi najveći džekpot na lutriji u Sjedinjenim Državama i treći najveći „Pauerbol“ džekpot. Prethodni rekordni džekpot od 2,04 milijarde dolara oboren je prošle godine, isto u Kaliforniji, a drugo mesto drži džekpot od 1,586 milijardi dolara iz 2016.

Bilo je 38 uzastopnih izvlačenja bez dobitnika džekpota od 19. aprila, kada se tiket u Ohaju poklopio sa svih šest brojeva za osvajanje glavne nagrade vredne 252,6 miliona dolara.

Inače, šanse za osvajanje džekpota su jedan prema 292,2 miliona.

Da bi učestvovali u igri „Pauerbol“, igrači mogu kupiti tiket za dva dolara po izvlačenju. Igrači treba da izaberu pet brojeva od jedan do 69 za bele kuglice i jedan broj od jedan do 26 za crvenu „Pauerbol“ kuglicu. Alternativno, igrači mogu izabrati da dobiju nasumične brojeve. Da bi osvojili džekpot, potrebno je pogoditi brojeve za svih pet belih loptica i crvenu „Pauerbol“.

Pored glavne nagrade, „Pauerbol“ nudi osam drugih načina za dobitak na osnovu broja uparenih loptica u nivoima bez džekpota.



Izvor: RTS
Foto: Ilustracija