Nakon pucnjave u Sarajevu uhapšen muškarac


21.07.2023 11:11


Muškarac iz Sarajeva čiji su inicijali E. Š. (37) uhapšen je u opštini Ilidža zbog nanošenja teških tjelesnih povreda muškarcu M. K. (37), povređivanja maloljetnika, te upotrebe vatrenog oružja, navedeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo. 



On se sumnjiči da se u Ulici Edhema Eke Džubura bez povoda sukobio sa dva muškarca kojima je koristeći fizičku snagu i biber-sprej nanio tjelesne povrede.

Osumnjičeni je ispalio i jedan hitac iz pištolja, te upotrebom podesnih predmeta oštetio tri parkirana automobila.

Na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i garaže koje koristi osumnjičeni, gdje su pronađena i oduzeta dva pištolja sa pripadajućim okvirima i 30 metaka, kao i 79 metaka različitog kalibra, te dijelove automatske puške.

Njega su sinoć uhapsili pripadnici MUP Kantona Sarajevo zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, oštećenje tuđe stvari, te krivičnih djela teška i laka tjelesna povreda.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predat MUP, dok policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnih djela.

 



Izvor: Srna
Foto: Klix