Radovi na 'Igrištima' nisu obustavljeni, mještani danas ponovo na ulici


28.07.2023 06:37


Mještani sela Gornji Zalukovik tvrde da radovi na „Igrištima“ nisu obustavljeni i da će danas izaći na nove proteste, iako je iz Olimpijskog centra „Jahorina“ nedavno saopšteno da su zbog nezadovoljstva mještana blokirali projekat vrijedan više od 50 miliona maraka. 



Mještani pomenutog sela su blokirali put tražeći da im se nakon završetka radova na ski centru „Igrišta“, asfaltira svega dva kilometra puta, jer se ta trasa koristi za izvođenje radova na pomenutom ski centru.

Poručili su da je to jedini put do njihovih kuća, te da bi njegovim uništavanjem bili odsječeni od ostatka svijeta.

"Ne odustajemo. Mogu raditi šta god hoće. Mogu nas hapsiti, ali moraju nas pustiti. Kad nas puste ovdje smo. Mogu prijave pisati. Nije problem. Nećemo se tući, jači su od nas. Oni imaju oružje. Mi imamo svoj način. Svi ćemo leći ovde. Nema prolaza", rekao je Ljubinko Milaković, stanovnik Gornjeg Zalukovika.

 

Milaković svjedoči da bi mještani ostali bez jedinog puta ukoliko bi postojeći bio uništen.

„Na koji način su oni to planirali to niko ne zna jer sa narodom niko nije obavio razgovor, niti je ponudio bilo kakvu pogodbu. Načelnik Vlasenice, Mićo Kraljević je bio ugovorio sastanak sa mještanima, pa se nije pojavio na tom sastanku“, rekao je Milaković.

Iz OC Jahorina su se ranije oglasili kazavši da im je jasna zabrinutost mjesnog stanovništva, ali da je asfaltiranje puta u nadležnosti lokalne samouprave, a ne Olimpijskog centra.

Za ski centar „Igrišta“ putem javnih nabavki raspisano je i ugovoreno preko 55 miliona KM iako je OC „Jahorina“ prvobitno najavljivao da će u taj ski centar do kraja 2024. godine uložiti 32 miliona maraka.

Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedjeljko Elek je rekao da su troškovi porasli jer je OC navodno morao na sebe preuzeti troškove koje opština Vlasenica nije bila u stanju da isplati.



Izvor: BN
Foto: BN