'Ozbiljan propust za koji ne postoji opravdanje'


07.08.2023 08:17


Agencija "Pozitiv" iz Beograda preuzela je u potpunosti odgovornost za nenamjernu grešku prilikom izrade multimedijalnih sadržaja za potrebe obilježavanja 28 godina od Pogroma "Oluja".Iz agencije upućeno izvinjenje svima kojima je time nanesena šteta i bol.

"Posebno se izvinjavamo Srpskoj pravoslavnoj crkvi i rukodovstvu Republike Srpske i Republike Srbije, jer je ovo isključivo i jedino greška za koju je kriva agencija `Pozitiv` i preuzimamo svu odgovornost za to.

Naglašavamo da odgovornost za ovu grešku u potpunosti pada na našu agenciju.

Organizator događaja nije imao nikakve veze sa ovom nesmotrenom greškom niti je mogao da predvidi ovakvu situaciju", naveli su iz ove agencije.

Agencija "Pozitiv" upućuje iskreno izvinjenje porodicama Mujkić i Gušo, kao i svim učesnicima komemorativnog skupa, zbog ove nenamjerne greške.

Iz Agencije "Pozitiv" su istakli da su u izradi materijala koristili pogrešnu fotografiju i to je ozbiljan propust za koji ne postoji opravdanje.

"Taj propust nije učinjen sa namjerom da se bilo ko povrijedi, omalovaži ili zloupotrebi i nadamo se da će svi prihvatiti naše iskreno izvinjenje", naglasili su iz ove agencije.

Iz Agencije su istakli da su napravili grub propust iza koga stoje, ali to se ne može i ne smije koristiti kako bi se dodatno umanjilo stradanje srpskog naroda.

"Ta greška koju smo nenamjerno načinili ne može da promijeni istorijsku činjenicu da je 1995. godine u akciji `Oluja` sprovedeno etničko čiščenje srpskog naroda, najveće etničko čišćenje od Drugog svjetskog rata na tlu Evrope.

I baš kao što su predstavnici državnog vrha u Prijedoru istakli - poštujemo sve žrtve, bez presedana, ali nikada nećemo zaboraviti sve srpske žrtve i sve preživjele Srbe koji su preko noći protjerani sa svojih ognjišta.

Izražavamo iskrenu nadu da se naša greška, za koju će odgovorni snositi posledice, neće zloupotrebljavati kako bi se nastavilo sa minimizacijom bola, tuge i nesreće koji je nanet Srbima prije 28 godina", naglasili su iz ove agencije.

Agencija "Pozitiv" još jednom je izrazila duboko izvinjenje zbog njihovog ličnog propusta u prvom redu osobama sa fotografije, a zatim i svima kojima je time nanijeta šteta i bol.

Pogrešna fotografija prikazana je na jednom od panela tokom centralnog obilježavanja 28 godina od Pogroma "Oluja", koji su zajednički u Prijedoru organizovali odbori vlada Republike Srpske i Srbije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.Izvor: Srna
Foto: Srna