BL: Raspodjela udžbenika drugim opštinama u Srpskoj


07.08.2023 08:23


Grad Banjaluka danas počinje raspodjelu očuvanih kompleta udžbenika koje poklanja učenicima osnovnih škola iz drugih opština Republike Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.




Tako će školarcima od petog do devetog razreda iz Broda, Šamca, Vukosavlja i Modriče danas biti dostavljeni kompleti udžbenika, koji su sačuvani zahvaljujući odgovornim učenicima banjalučkih osnovnih škola.

Za srijedu, 9. avgust, planirano je da kompleti očuvanih udžbenika stignu i u opštine Osmaci, Bratunac, Ugljevik, Istočna Ilidža, Čajniče i Han Pijesak, a u četvrtak, 19. avgusta, u Srbac i Кrupu na Uni.

U petak, 11. avgusta, planirana je isporuka udžbenika za Кupres, Ljubinje i Bileću.

Udžbenike će ove godine dobiti i učenici od petog do devetog razreda u opštinama Čelinac, Кotor Varoš i Teslić, a podjela udžbenika planirana je za utorak, 22. avgust.

Iz Gradske uprave navode da su udžbenici obezbijeđeni i za opštine Кneževo i Oštra Luka, koje su samostalno organizovale preuzimanje udžbenika.

U slučaju eventualnih izmjena rasporeda transporta, iz Gradske uprave navode da će novi termini biti blagovremeno objavljeni na internet stranici Grada.

Iz Gradske uprave podsjećaju da grad Banjaluka već treću godinu zaredom obezbjeđuje besplatne udžbenike za banjalučke osnovce od petog do devetog razreda, a od prošle godine uspostavljena je i praksa da se očuvani kompleti udžbenika preusmjere drugim opštinama Republike Srpske.



Izvor: Srna
Foto: Vesna Lalić/Nova