Vježba Ruske flote: Preko 40 ratnih brodova i 20 aviona


03.06.2022 10:35


Ruska Pacifička flota pokrenula je seriju vježbi u Tihom okeanu u kojoj učestvuje više od 40 ratnih i pomoćnih brodova i 20 aviona i helikoptera, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. 



Usaopštenju Ministarstva se navodi da će vježbe, koje se održavaju od 3. do 10. juna, uključivati, između ostalog, “grupe brodova zajedno sa pomorskom avijacijom koje učestvuju u operacijama potrage za neprijateljskim podmornicama”.

-U toku praktične obuke, radne grupe će zajedno sa pomorskom avijacijom otkrivati podmornice potencijalnog neprijatelja, uvježbavati protivvazdušnu odbranu taktičkih grupa brodova, izvodiće borbene i vježbe obuke sa površinskim i vazdušnim ciljevima i uvježbavati organizacione zadatke u vezi sa materijalno-tehničkom podrškom pomorskih snaga – saopštilo je Ministarstvo, prenio je TASS.

U zoni manevara trenutno su ratni brod “Maršal Krilov” i fregata “Maršal Šapošnjikov”, zajedno sa velikim protivpodmorničkim brodovima i korvetama, malim protivpodmorničkim brodovima, minolovcima, raketnim čamcima i pomoćnim plovilima.

(Srna Foto: )



Izvor: Srna
Foto: Ilustracija/EPA / Autor: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE