Zašto je žena kupila sav kikiriki u avionu?


17.08.2023 09:34


Potrošila je 184 dolara za 48 kesica, što je skoro tri puta više od cene avionske karte EurowingsaSlučaj je zabeležen na letu prevoznika Eurowings za Diseldorf, dok su stjuardese spremale grickalice za putnike. Tada im se obratila Britanka Lea Vilijams s neobičnom molbom.

Devojka je objasnila da pati od teškog oblika alergije na kikiriki i zatražila od osoblja da to uzmu u obzir, pre nego što posluže putnike. Ona tvrdi da nije naišla na razumevanje, pa je bila primorana na nesvakidašnji potez.

Dvadesetsedmogodišnja Britanka navodi da nije imala drugog izbora nego da kupi sav kikiriki u avionu, kako bi bila sigurna da ga niko drugi neće pojesti.

Potrošila je 184 dolara za 48 kesica, što je skoro tri puta više od cene avionske karte, pa sada traži povraćaj novca, prenosi Oddity Central.

“Gledali su me kao da sam luda. Stjuardesa je rekla: ‘Ali, ima ih mnogo, moraćemo sve da ih prebrojimo’. Odgovorila sam da nema problema i da ću sve platiti, jer mi nisu ostavili izbora”, kazala je Vilijamsova.

Dok devojka tvrdi da posada nije imala razumevanja, portparol Eurowingsa kaže drugačije:

“Žao nam je zbog neprijatnosti, ali ponudili smo da putnike u njenom okruženju obavestimo o alergiji. Kasnije je ipak odlučila da kupi kesice”, rečeno je, a prenosi Insider.

Uz to, kompanija ističe da “nije u mogućnosti da garantuje da u avionu neće biti hrane koja može izazvati alergijsku reakciju”, jer je putnicima dozvoljeno da unesu svoje grickalice.

Za sada nije poznato da li će prevoznik nadoknaditi Vilijamsovoj novac utrošen za kupovinu kikirikija.Izvor: Telegraf
Foto: Pixabay/Ilustracija