Kostina majka traži da njena djeca nastave školovanje


21.08.2023 09:18


Majka dečaka ubice iz Osnovne škole "Vladislav Ribikar" obratila se institucijama sa zahtevom da se reši pitanje daljeg školovanja njeno dvoje dece. U pismu, majka dečaka ubice ne pominje tragediju u "Ribnikaru" nijednom jedinom rečju, već se obraća za pomoć navodeći da je situacija u kojoj je njena porodica složena, saznaje "Blic".U pismu, koje je prema saznanjima "Blica" vrlo šturo i nema nijedne emocije, majka dečaka koji je usmrtio devetoro đaka i radnika obezbeđenja navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njene dece "otvoreno". Ona konstatuje da mlađa ćerka, koja je kao i brat pohađala istu školu, ne može da nastavi školovanje u Ribnikaru, a da je sin na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.Molba poslata pre nekoliko danaMajka dečaka ubice molbu je poslala pre nekoliko dana.

Na rešavanju svih pitanja nezapamćene tragedije za porodice nastradale i ranjene dece, ostale đake škole i Srbiju radi tim Vlade Srbije u kom su angažovana sva nadležna ministarstva i institucije. Praktično od MUP, preko ministarstva prosvete i pravde, do psihijatara i psihologa.

Prema saznanjima "Blica", dečak ubica neće biti pušten na slobodu, a njegovo dalje školovanje biće u skladu sa propisima. Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu on će pohađati individualnu nastavu onlajn, po uslovima za decu koja su hospitalizovana. Da li će biti izvesnih korekcija, kao i kakav će precizno biti model školovanja za dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, trebalo bi da bude poznato tokom nedelje.

Ono što je već sada izvesno jeste da dečaku ubici, ako nastavu prati preko kompjutera, neće biti omogućen nijedan drugi sadržaj osim zakonom propisane onlajn nastave.Ubica nije pokazao kajanjeDečak ubica (14) počinio je masovno ubistvo 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar". Hospitalizovan je odmah nakon masakra koji je izvršio. Do danas nije pokazao iskreno kajanje. Fotografije vršnjaka i drugara koje je ubio ne želi da gleda jer mu to po njegovom svedočenju izaziva neku nelagodnost.

Isprva je po hospitalizaciji bio miran i hladan, a potom je počeo da zahteva da bude pušten jer je, kako navodi "pregledan, normalan i nema više razloga" da boravi u instituciji zatvorenog tipa.
Izvor: Blic
Foto: MITAR MITROVIĆ, PRIVATNA ARHIVA / RINGIER