Lavrov ne dolazi u Srbiju, Vučić se večeras obraća naciji


06.06.2022 05:54


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se u ponedeljak naciji u vezi sa otkazivanjem posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu. Ovo je objavila nacionalna televizija Republike, prenosi ruska agencija Tass.Kako se navodi, predsjednik Srbije će se obratiti građanima Srbije u večernjim vestima u 19.30 (20.30 po moskovskom vremenu) u vezi sa zatvaranjem vazdušnog prostora Bugarske, Sjeverne Makedonije i Crne Gore za Lavrovljeve letjelice.

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je u petak da će šef ruskog diplomatskog resora posetiti Srbiju 6-7. juna, tokom koje će se održati sastanci sa predsjednikom ove zemlje, pregovori sa ministrom spoljnih poslova, predsjedavajućim Narodne skupštine i srpskog patrijarha.

Prema riječima diplomate, očekivalo se da će se detaljno razgovarati o pitanjima bilateralne političke i ekonomske saradnje, razmeniti mišljenja o situaciji u regionu Balkana, kao i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, prenosi ruska agencija.Izvor: BN
Foto: Agencije