'Vjetar duva prema Osijeku, još dosta toga gori'


05.10.2023 06:35


I dalje gori plastika u preduzeću 'Drava International', ali se vatrogasci nadaju da bi tokom jutra mogli da ugase požar. Štab Civilne zaštite Osječko-baranjske županije izdao je preporuku za obustavu rada firmi u Industrijskoj zoni Antunovac, za danas, a više informacija očekuje se danas nakon mjerenja kvaliteta vazduha.

- Dosta toga gori još, a smjer vjetra trenutno je nepovoljan za grad Osijek jer sada dim ide prema Osijeku. S obzirom da imamo građevinskih strojeva danas ćemo pokušati zatrpati požarište zemljom, ako nam to temperatura ovdje dopusti. Noć je prošla mirno i sve je u redu, a vatrogasci su cijelo vrijeme gasili rubna područja – poručeno je iz JVP Osijek.

Neće biti nastave u Antunovcu i Ivanovcu zbog situacije s požarom na Brijestu.

Prvi rezultati pokazuju zagađenje vazduha koje je vidljivo i bez uređaja, s obzirom na to da je došlo i do nepovoljnog vremena, smog i magla su trenutno na području opštine Antunovac i očekuje se od štaba civilne zaštite preporuka koja će biti objavljena.

Grad Osijek je na zvaničnim stranicama objavio da rezultati mjerenja kvaliteta vazduha pokazuju da nema zagađenja u gradu.

Požar koji je buknuo u krugu dvorišta preduzeća 'Drava Internacional' je juče lokalizovan i pod nadzorom, saopštilo je Javno vatrogasno preduzeće Osijek.

Prilikom gašenja požara uskladištene plastike povrijeđena su tri vatrogasca, od kojih je jedan zadobio teže povrede, saopštila je HVZ.

Direktor KBC Osijek Željko Zubčić rekao je da je pacijent na intenzivnom odjeljenju i na respiratoru, a da je zadobio opekotine visokog stepena na više od 50 odsto površine tijela.

Veliki požar planuo je u srijedu iza ponoći na deponiji uskladištene plastike 'Drava International' na izlazu iz Osijeka prema Brijestu, a uzrok je za sada nepoznat, prenosi Index.Izvor: Tanjug/Index
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL