Papović novo ime među Dodikovim savjetnicima


12.10.2023 12:44


Pored toga što je Dodikov savjetnik, Papović je i predsjednik lokalne skupštine u Gacku. 



Rajko Papović još je jedan od savjetnika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pored toga što je Dodikov savjetnik, Papović je i predsjednik lokalne skupštine u Gacku.

Papović je predsjednik male stranke, Prva SDS, koja je povezana sa Dodikovim SNSD-om i ima nekoliko odbornika u lokalnim skupštinama.

'Da je Papović, pored radnog odnosa, koji je prije nepune tri godine zasnovao, u opštinskoj upravi u Gacku, zaposlen po ugovoru o djelu u kabinetu predsjednika Republike Srpske na poziciji savjetnika, što predstavlja eklatantan primjer sukoba interesa u organima vlasti', navode iz gatačkog SDS-a.

'Zbog nepoštovanja Zakona o lokalnoj samoupravi kao i ignorisanja Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti, Кlub odbornika SDS će pokrenuti proceduru smjene predsjednika Skupštine opštine Gacko Rajka Papovića. Ujedno pozivamo i sve parlamentarne političke subjekte u opštini Gacko da zbog svega navedenog opozovemo predsjednika lokalnog parlamenta koji umjesto da ostvari uslove za penzijsko-invalidsko osiguranje, nesavjesno i nezakonito prima lični dohodak iz budžeta Gacka kao i budžeta Republike Srpske', kaže se u objavi na fejsbuk stranici te stranke.

 



Izvor: BN
Foto: Radio Gacko