Novi detalji sa suđenja Volšu za ubistvo supruge


03.11.2023 08:40


U Kohasetu, u Mačusetsu danas je održano pretpretresno ročište u slučaju Brajana Volša, optuženog za ubistvo svoje supruge Srpkinje Ane Volš. 



Umesto Volša se na današnjem pretpretresnom ročištu pojavio njegov advokat, preneo je NBC10Boston.

Danas su i država i odbrana izneli najnovije informacije o procesu prikupljanja dokaza.

Tužilac je rekao da su advokati obe strane u ovom slučaju nedavno imali konferencijski razgovor sa privatnom laboratorijom Bode, kojoj je država poslala 10-ak uzoraka.

Za jedan broj tih uzoraka rečeno je da su 'ograničenog kvaliteta' i testiranje je zaustavljeno.

Očekuje se da će ekspert odbrane posetiti laboratoriju radi pregleda uzoraka.

Država je dodala da je državna kriminalistička laboratorija završila svoj rad, iako advokati još nisu dobili konačan izveštaj.

Tužioci će izabrati neke uzorke za testiranje u državnoj laboratoriji.

Volšev advokat je rekao da očekuju da će imati 'sve' do kraja godine.

Još jedna statusna konferencija bila je zakazana za 23. januar.

Volš se ni tada nije pojavio.

Sudsko ročište u avgustu u slučaju Volša, koji je optužen za ubistvo svoje supruge, odloženo je za danas jer su tužioci rekli da još čekaju analizu DNK iz nezavisne laboratorije.

Oni nisu naveli koji DNK je bio testiran.

Pravni analitičar iz Bostona Majkl Kojn rekao je ranije ovog meseca za NBC10Boston da je DNK posebno važan jer istražitelji nikada nisu pronašli telo Ane Volš.

Ne samo da tužioci moraju da dokažu da je on ubio svoju ženu, već moraju da dokažu i da je ona mrtva, rekao je on.

'Delić kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt. To dokazuje da je možda bila povređena, a oni pokušavaju da dokažu ubistvo prvog stepena', rekao je Kojn.

Nestanak Ane Volš, 39-godišnje majke troje dece iz Kohaseta, prvobitno je prijavio njen muž, koji je rekao da je otišla rano ujutro za Novu godinu.

Ali nekoliko dana kasnije, nakon potrage koja je uključivala delove grada Vašingtona, gde je radila za veliku kompaniju za nekretnine, Brajan Volš je uhapšen pod optužbom da je obmanuo policiju.

Kasnije je optužen za ubistvo i izjasnio se da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

U opsežnoj potrazi za njenim telom, policija je na kraju pronašla u kontejneru za smeće u blizini kuće njegove majke delove odeće i nakita za koje je Brajan Volš rekao da je nosila kada je napustila njihovu kuću rano ujutru za Novu godinu, zajedno sa testerom za metal sa komadom kosti, rekli su tužioci.

Takođe, su tvrdili da je Brajan Volš sumnjao da je Ana imala aferu i dodali su da je njegova majka unajmila privatnog detektiva da je prati.



Izvor: Tanjug
Foto: cohassetanchor