Drama u centru Banjaluke: Pustio psa na policajce


17.11.2023 09:52


Prava drama odigrala se u strogom centru Banjaluke kada je A. M. pustio svog psa da ujede policajca, koji je tom prilikom zadobio povrede, potvrđeno je za Srpskainfo. 



Ovaj Banjalučanin je prvo zaustavljen prilikom kontrole saobraćaja.

U PU Banjaluka su rekli da su obavili kriminalsitičku obradu A.M. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela 'Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje' i 'Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga'.

– Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policajci su u ulici Kralja Petra I Karađorđevića izvršili zaustavljanje i kontrolu automobila 'tojota' kojim je upravljao A.M. i koje je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga. Tokom kontrole A.M. je iz pomenutog automobila pustio psa koji je njegovo vlasništvo, a koji je potom ugrizao za nogu policajca, usljed čega je policijski služnbik zadobio tjelesne povrede – rekla je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović.

Policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres stana koji koristi A.M. kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina marihuane.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv A.M. slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.



Izvor: Srpskainfo
Foto: Pixabay/Ilustracija