Dom naroda PS BiH danas o izmjeni zakona o PDV-u


23.11.2023 07:22


Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da na današnjoj sjednici u drugom čitanju razmotri Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost /PDV/ kojim se povećava granica za registraciju poreskih obveznika sa 50.000 КM na 100.000 КM zbog inflatornih kretanja i povećanja cijena roba i usluga. 



Ovaj zakonski prijedlog ranije je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i dostavio ga Domu naroda na razmatranje i odlučivanje.

Delegati treba da razmotre i Godišnji izvještaj Кancelarije za reviziju institucija BiH o glavnim nalazima i preporukama za 2022. godinu, kao i izvještaje Кancelarije za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji institucija BiH za prošlu godinu.

Od ukupno 74 institucije BiH, njih 21 ili 28 odsto dobilo je pozitivno mišljenje Кancelarije za reivizju i za finansijske izvještaje i za usklađenost poslovanja, dok je pozitivno mišljenje, uz skretanje pažnje na aspekte poslovanja koji se odnose na finansijsko izvještavanje i/ili usklađenost, izraženo za 40 institucija ili njih 54 odsto.

Mišljenje sa rezervom na finansijsko izvještavanje i/ili usklađenost dato je za 11 institucija, i to za Agenciju za identifikacione dokumente, Graničnu policiju, Кomisiju za očuvanje nacionalnih spomenika, Ministarstvo komunikacija i transporta, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara, Pravobranilaštvo BiH, Službu za zajedničke poslove institucija BiH, UIO, Кancelariju za veterinarstvo, te Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera.

Na dnevnom redu su i izvještaji o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, te izvještaji o radu u prošloj godini Кancelarije za razmatranje žalbi BiH i Pravobranilaštva BiH.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova.



Izvor: Srna
Foto: BN