Hotel u BiH jedno noćenje naplaćuje 20 hiljada KM


15.06.2022 09:07


Smještaj u većini boljih hotela u gradovima Bosne i Hercegovine košta od 130 do 290 KM, ali postoje luksuzni hoteli koji nude noćenje po cijeni od nevjerovatnih 20.000 KM.



Ovu vrtoglavu cifru trebate iskeširati ako želite odsjesti u predsjedničkom apartmanu  hotela "Swissotel" u Sarajevu.

Sami ili sa još jednom osobom, za jednu noć u ovom apartmanu, treba da izdvojite od 5.000 do 20.000 KM, stoji u cjenovniku pomenutog hotela.

Najjeftiniji krevet u standarnoj sobi za jednu osobu u ovom objektu košta 175 KM.

Cijene ostalih soba, u zavisnosti od kategorije i broja korisnika, kreću se od 230 pa do čak 2.800 KM.

Sarajevo znatno skuplje od Banjaluke i Mostara

Vjerovatno jedan od najskupljih apartmana u regionu za koji je potrebno izdvojiti 20 prosječnih plata podstakao je portal CAPITAL da se raspita koliko noćenje naplaćuju drugi luksuzni hoteli u BiH.

Luksuzni hotel „Europa“ u Sarajevu na Booking-u nudi smještaj u jednokrevetnoj sobi po cijeni od 260 do 290 KM.

U sarajevskom hotelu „Bristol“ su nam rekli da jednokrevetna soba za jednu osobu košta 187 KM, dok u hotelu „President“ kažu da je u narednih mjesec dana cijena jednog noćenja 220 KM.

Sa uključenom boravišnom taksom i doručkom za 156 maraka možete prenoćiti u poznatom, ali dotrajalom, sarajevskom hotelu „Holliday“.

Ukoliko se nađete u Mostaru, i u ovom gradu na raspolaganju vam je predsjednički apartman. Naime, u hotelu „Mepas“ predsjednički apartman košta 1.800 KM.

Za klasičnu sobu u ovom hotelu potrebno je izdvojiti 129 KM. Cijena takozvane „superior sobe“ je 149 KM, dok je za apartman potrebno izvojiti 209 KM.

U hotelu „Mostar“ sobu možete pronaći za 95 KM, a ukoliko želite predsjednički apartman onda vam je potrebno 569 KM za jednu noć.

Ukoliko ste došli u Banjaluku i želite odsjesti u jedinom svjetski brendiranom hotelu „Courtyard by Marriott“, za standardnu sobu treba da izvojite 240 KM.

Odlučite li prenoćiti u hotelu „Integra“ za jednu noć u standardoj sobi trebate platiti najmanje 130 KM.

Za jednokrevetnu sobu u banjalučkom hotelu „Moskva“ treba da platite 79 KM, pokazuju podaci sa Booking-a.

Ako vam je potrebna dvokrevetna soba sa bračnim krevetom onda u banjalučkom hotelu „Jelena“ takav smještaj treba da platite 113 KM.

Po toj cijeni „Zepter Hotel Palace“ u Banjaluci nudi smještaj u jednokrevetnoj sobi. Dvokrevetna soba u ovom hotelu košta 144 KM, dok je za poluapartman potrebno izdvojiti 224 KM, navodi se na sajtu hotela.

Planine i more

Poželite li uživati na Jahorini onda za smještaj u jednokrevetnoj sobi hotela „Termag“ treba da izdvojite 145 KM.

U hotelu „Lavina“, takođe  na Jahorini, isti aranžman košta 175 KM.

Ako se nađete na jugu Srpske i odlučite se za konak u Trebinju, noćenje u  hotelu „Platani“ u jednokreventnoj sobi za jednu noć treba da platite 106 maraka.

Ipak, u nekim hotelima u gradu Sunca smještaj možete pronaći i po cijeni ispod 100 KM.

Tako naprimjer u „SL Industry Hotelu“ smještaj za jednu osobu sa doručkom košta 65 KM, dok je u trebinjskom hotelu „Nar“ cijena noćenja 94 KM.

Oni koji se odluče posjetiti jedini domaći grad na moru, a žele odsjesti u „Grand Hotelu Neum“ do 24. juna noćenje u jednokrevetnoj sobi treba da plate od 172 KM.

U neumskom hotelu „Sunce“ kažu da jednokrevetna soba do 17. juna ove godine košta 135 KM, a kada krene ljetna sezona, cijena raste na 165 KM.



Izvor: Capital
Foto: Pixabay