Vlast ne želi da završi posao oko PDV-a i akciza


16.06.2022 08:07


SNSD je predložio dva amandmana koji su prihvaćena. Ja sam glasao za te amandmane i nadam se da ta procedura neće biti izgovor da se primjena tog zakona prolongira, rekao je Bosić novinarima nakon sjednice Doma naroda. 



- Delegat Кluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić /SDS/ smatra da je loše što je ovaj dom danas prihvatio Zakon o dopuni Zakona o PDV-u u različitom tekstu u odnosu na onaj usvojen u Predstavničkom domu zbog čega ide u proceduru usaglašavanja i neće odmah stupiti na snagu.

"SNSD je predložio dva amandmana koji su prihvaćena. Ja sam glasao za te amandmane i nadam se da ta procedura neće biti izgovor da se primjena tog zakona prolongira", rekao je Bosić novinarima nakon sjednice Doma naroda.

On je podsjetio da je prošlo dva mjeseca od kako je Predstavnički dom po hitnoj proceduri usvojio taj zakon koji još ne može stupiti na snagu.

"Da ne spominjem Zakon o akcizama na gorivo koji još nije ni došao do procedure. Imajući to u vidu, smatram da oni na vlasti ne žele da završe taj posao. Ovo je mali pomak na kojem čestitam, prije svega građanima koji su izvršili pritisak da bi vlast pred izbore morala nešto da uradi po tom pitanju", rekao je Bosić.

On se osvrnuo na usvajanje Prijedloga Кluba delegata iz reda HDZ-a o izmjenama i dopunama Izbornog zakona, ističući da to pokazuje da se stvari po tom pitanju nisu pomjerile ni za milimetar.

"Sada je svima jasno da bez unutrašnjeg dogovora političara ne postoji mogućnost bilo kakve promjene u BiH i da od nametanja nema ništa. Nametanje samo dalje produbljuje krizu. Mislim da je korektan stav iz Republike Srpske da se unaprijed izjavi da će prihvatiti sve ono što se dogovori u Federaciji BiH /FBiH/", rekao je Bosić.

On ističe da je očigledno da ovaj zakon nije dogovoren zbog čega će pasti na Predstavničkom domu, te da nije saglasan da u ovoj situaciji staje na stranu jedne od dvije suprotstavljene strane u FBiH.



Izvor: BN/Srna
Foto: BN/Srna