Dodik najavio referendum o gradonačelniku Banjaluke: Stanivuković ili Đajić?


29.01.2024 10:40


Onaj za koga se budete opredijelili na ovom referendumu, dragi moji Banjalučani, toga će SNSD i naši koalicioni partneri bezrezervno podržati na izborima u oktobru!“, objavio je Dodik.



„Usljed velike političke napetosti koja je kulminirala u posljednje vrijeme i prijeti da uruši sav naš mukotrpno stečeni kapital u Banjaluci, politički, moralni i svaki drugi, mi moramo što prije raspisati referendum o kandidatu za gradonačelnika Banjaluke! Na pitanje koga želite za gradonačelnika na referendumskom listiću biće samo dva imena: Draško Stanivuković i doktor Vlado Đajić.

Onaj za koga se budete opredijelili na ovom referendumu, dragi moji Banjalučani, toga će SNSD i naši koalicioni partneri bezrezervno podržati na izborima u oktobru!“, objavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na svom „Iks“ nalogu.

„SNSD ne smije sebi dozvoliti da izgubi ove izbore i zato moramo igrati na sigurno. Meni su oba kandidata podjednako draga, obojica su snažne političke ličnosti, nesumnjivog moralnog kredibiliteta, čak i liče na mene u izvjesnoj mjeri! Draško je izuzetan spoj mladosti i velikog iskustva: za kratko vrijeme uspio je da mi dokaže kako se može sarađivati na obostranu korist i to se lijepo isplatilo i njemu i meni, politički naravno.

Za kratko vrijeme Draško je prevazišao dječije bolesti ove naše demokratije i pokazao da nije važno što formalno pripada izdajničkom PDP-u. Draško se izdigao iznad te pripadnosti i pokazao snagu kompromisa kome svi težimo: znalački je ujedinio interese naših biznismena koji su motor naših promjena sa potrebama svih naših građana. Ja sam to prepoznao i zato danas imamo sinhronizovan razvoj naše političke, društvene i kulturne prestonice kakav se samo poželjeti može!“, objasnio je Dodik.



„Doktor Đajić jeste nešto stariji i malo manje politički iskusniji od Draška, ali zrači izuzetno visokom energijom za svoje godine, intelektualnom superiornošću i harizmom kakva se rijetko viđa na našim prostorima. Pokazao je da može barabar u korak sa mlađima, što čak ni meni ne polazi uvijek za rukom: njegove nezaboravne žurke sa mladima, koje naši neprijatelji lažno nazivaju nekakvih bahanalijama, kao i natpjevavanje pod šatorima i na koncertima, sve to je pokazalo da on zna da ujedini i mlađe i starije generacije.

Sem što je digao UKC takoreći iz pepela, doktor Đajić je tamo unaprijedio usluge uvodeći palijativnu njegu, gdje svi oni koji žele mogu dostojanstveno da umru, što znači da takvim glasačima može produžiti život do izbora, a to će nam svakako biti od koristi!“, poručio je Dodik.

Đajić je odgovorio da prihvata Dodikov prijedlog i da već od sutra kreće u referendumsku kampanju.

„U kampanju krećem sa sloganom 'Jedan je doktor Vlado: za staro i mlado'. Biće to isključivo pozitivna kampanja, lično ću vas sve liječiti smijehom, pjesmom i igrom, a na onog prevaranta Stanivukovića neću potrošiti nijednu jedinu riječ, jer je on već sve rekao sam o sebi.

Vrijeme je za pozitivne promjene, to jest da ja budem gradonačelnik Banjaluke, kao njen najveći politički udarnik i patriota poslije predsjednika Dodika!“, saopštio je Đajić.

Stanivuković je potvrdio da će učestvovati na referendumu. „Iz poštovanja prema instituciji predsjednika Republike, odnosno predsjednika Dodika, ja nemam pravo da bojkotujem ovaj referendum, jer je moje političko djelovanje neodvojivo od mojih čvrstih moralnih svjetonazora.

Ali, ako primijetim da je taj referendum namješten u korist ovog prevaranta Đajića, to jest ako mi ukradu moju pobjedu, ja ga neću priznati i svakako ću se kandidovati na izborima za gradonačelnika! I opet ću pobijediti, jer od mene nema, niti će biti boljeg, sposobnijeg, pametnijeg i ljepšeg gradonačelnika Banjaluke!“, poručio je Stanivuković.  



Tekst je satiričnog sadržaja



Izvor: Slobodan Durmanović/TV BN
Foto: Aloonline.ba/Srpskainfo