Vil Smit kažnjen zbog šamara: Nema Oskara 10 godina!


09.04.2022 09:01


Posle trosatnog većanja odbor Akademije odlučio je da zabrani Vilu Smitu prisustvo na dodeli Oskara narednih 10 godina. Odluka je doneta zbog ponašanja glumca na ovogodišnjoj dodeli.



"Odbor je odlučio da u narednih 10 godina, počevši od 8. aprila 2022. godine, zabrani prisustvo Vilu Smitu na dodeli Oskara. Gospodinu Smitu neće biti dozvoljeno da prisustvuje zvaničnom programu Akademije, niti događajima koji su u direktnoj vezi sa dodelom Oskara", rekao predsednik komisije Dejvid Rubin, a prenosi Žena.rs.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju ponašanje glumca je bilo "opasno i nedopustvo".

Reditelj Dejvid Lič, zadužen za novi Netflix-ov film "Fast and Loose" odlučio je do odstupi od projekta jer je glavna uloga poverena Vilu Smitu, piše "Hollywood Reporter".


Striming servis AppleTV+ koji je ove godine odneo nagradu za najbolji film, ostvarenjem "CODA", ove godine bi trebalo da objavi seriju "Emancipation" sa Vilom Smitom. Međutim, kompanija nije želela da komentariše da li će povući seriju ili zameniti glumca. Prema pisanju "Hollywood Reporter", navodno, ovo su potezi koji ukazuju da je karijera Vila Smita završena.

Iako se Vil Smit dva puta javno izvinio zbog udarca koji se odigrao na dodeli Oskara odbor je ipak odlučio da zabrani Smitu da prisustvuje događaju narednih 10 godina.

U saopštenju nije bilo reči o oduzimanju Oskara.

Podsetimo, Vil Smit je ošamario komičara Krisa Roka tokom uživo prenosa zbog šale na račun njegove supruge Džejde Pinket Smit.



Izvor: Kurir
Foto: Vil Smit kažnjen zbog šamara: Nema Oskara 10 godina!