Luka Petrović više nije generalni sekretar SNSD-a


03.02.2024 18:16


Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović nije više generalni sekretar SNSD-a, tako je odlučio Glavni odbor ove stranke.



Na sjednici koja je održana u Srpcu izabrano je pet potpredsjednika stranke, a to su Željka Cvijanović, Radovan Višković, Sanja Vulić, Miroslav Bojić i Luka Petrović. Generalni sekretar je Srđan Amidžić.

Izabrani su i članovi političkog savjeta, a predsjednik tog tijela je Nebojša Radmanović. Predsjednik ekonomsko socijalnog savjeta je Nikola Špirić.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pojasnio je da se po Statutu stranke bira pet potpredsjednika koje je on danas predložio.

Cvijanovićeva, koje je bila potpredsjednik stranke i u prošlom mandatu, rekla je da joj je čast i zadovoljstvo kada može doprinijeti u okviru stranačke strukture.

"SNSD je moja druga porodica i zajedno smo politička snaga potrebna Srpskoj“, rekla je Cvijanovićeva obraćajući se na sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Srpcu.

Novoizabrani potpredsjednik SNSD-a Sanja Vulić zahvalila je na ukazanoj prilici i istakla da joj je ovo velika čast, ali i odgovornost.

Glavni odbor SNSD-a danas je usvojio i nekoliko zaključaka, koji se odnose na platformu za djelovanje na međunarodnom nivou, pripreme za lokalne izbore.

Jednoglasno je izabrano i novo Predsjedništvo stranke koje ima 45 članova.

Dodik je najavio da će sljedeća sjednica Glavnog odbora SNSD-a biti održana između 15. i 20. aprila u Prijedoru, na kojoj će biti riječi o platformi za predstojeće izbore.



Izvor: Srna
Foto: Srna