Bodibilder zbog cinka gutao novčiće


29.02.2024 13:47


Ljekari u bolnici u Nju Delhiju izvadili su 39 novčića i 37 magneta iz crijeva muškarca koji ih je gutao pod pretpostavkom da 'cink pomaže u bodibildingu'.Rendgenski snimci pokazuju metalne ukruške koji su se formirali u crijevima 26-godišnjaka, koji ih je gutao nekoliko nedelja dok je bio na liječenju od nepoznatog psihijatrijskog stanja, prenosi Njujork Post.

Pacijent je vjerovao da može da apsorbuje cink iz 39 novčića koje je progutao, a mislio je i da će mu gutanje magneta pomoći u tom procesu.

On je hospitalizovan nakon što se požalio na mučnine i bol u stomaku koji je trajao više od 20 dana, nakon čega su ljekari utvrdili da su progutani novčići i magneti izazvali opstrukciju crijeva, i pristupili hitnoj hirurškoj proceduri.

Hirurzi su primjetili da su se magneti i novčići skupili u dve odvojene petlje u tankom crevu, pri čemu ih je magnetna sila navela da se ''zaključaju'' i izazovu eroziju crijevnog zida.

Velika količina metala pronađena je i u želucu, i takođe je uklonjena.

Gutanje tako velike količine cinka može dovesti do trovanja, pošto želudačna kiselina spira cink iz kovanica, što izaziva povraćanje, dijareju i bolove u stomaku.Izvor: Glas Srpske/Tanjug
Foto: Tanjug