Članovi VSTS odmah da podnesu ostavke


08.03.2024 13:00


- Odavno je VSTS institucija koja je urušena, zatrovana i koja je maksimalno u službi interesa ljudi i klike koji su s druge strane zakona, a ne u službi zakona, što je paradoks samo po sebi, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta. 



Ona ističe da bi u normalnoj zemlji VSTS trebalo automatski da suspenduje sudiju Spasena Кelemana sa mjesta sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci nakon javnog objavljivanja fotografije od strane Vlade Đajića, na kojoj se jasno vidi pomenuti sudija kao član mjesnog odbora SNSD-a Motike.

 

Trivićeva dodaje da s obzirom na to da očigledno još uvijek ne živimo u normalnoj zemlji, a da je najbolji dokaz za to upravo VSTS koji se umjesto uspostavljanja vladavine zakona, bavi uspostavljanjem bezakonja, za očekivati je da se povodom ove fotografije ništa ne desi.

„Ipak, za članove VSTS bi najbolje bilo, zbog njih samih, da podnesu ostavke, jer će pravo i pravda kad-tad doći i po njih, ne samo zbog ove fotografije povodom koje će se “praviti mrtvi”, nego zbog niza radnji u kojima su sami učestvovali u učvršćivanju kriminala i korupcije kao modela življenja. Izreka “pravda je spora, ali dostižna” nije smišljena tek onako. Svaka izreka nastaje kao rezultat određene empirije, odnosno iskustva, čega bi članovi VSTS trebalo da budu svjesni“, zaključuje Trivićeva.


Kao ilustraciju, uz saopštenje Trivićeva je dostavila i objavu Đajića o sastaku sa članovima Gradskog odbora SNSD-a, među kojima je i sudija Keleman.



Izvor: BN
Foto: Siniša Pašalić/ Ringier